RTF

    BNF    PNP    ARF   KIT  

Kompletteringsnivå -  Visar graden av färdigställande och vad som ingår i satsen.

  • Mest komplett är RTF. Där är det oftast en helt komplett sats med absolut allt som behövs för att flyga modellen. 
  • Nästa steg är BNF. Betyder Bind'n'Fly. Det är modeller med mottagare anpassade för SPEKTRUM-sändare. I bland ingår batteri och laddare, men oftast säljs dessa detaljer separat. Kallas då BNF Basic. Perfekt för den som vill använda sin befintliga sändare eller skaffa en mer avancerad sändaren än den som normalt ingår i RTF-satserna.
  • PNP betyder Plug'n'Play. Det är oftast samma som BNF, men levereras utan mottagare. Bra för den som händelsevis vill flyga med annat RC-system är SPEKTRUM. Kompletteras generellt med sändare, mottagare, batteri och laddare.
  • ARF betyder Almost Ready To Fly. Oftast lite större modeller uppbyggda på klassiskt sätt i trä som klätts med plastfilm. Även mindre modeller och andra material förekommer. Levereras långt förmonterade, men utan motor eller annan elektronik. Normal monteringstid kan vara 5-15 timmar. 
  • Kit är rena byggsatser. Oftast av lite mindre typ. Många i vårt sortiment är från början avsedda för gummimotordrift och ingen RC, men med dagens teknik är det ganska enkelt att få till en väl fungerande RC-minimodell. Det finns mängder av roliga modeller här. Inte bara Cubbar och Spitfires! :)
Tillverkare:
Svårighetsgrad:
  • En ungefärlig angivelse till vilken typ av kund modellen passar. Notera att många modeller anginga som "Nybörjare" passar förträffligt även till många "Avancerade" flygare, så klart! Vi har lagt ner stor omsorg på att ange "Nybörjare" som svårighetsgrad på de modeller vi anser passar absolut bäst just där. 35 år av modellflygande har givit oss stor erfarenhet om vilka modelltyper som är bra!
  • Om modellen är försedd med denna stabiliseringsfunktion eller ej.
    • Ett system som aktivt håller modellen horisontellt med hjälp av sensorer i mottagaren. Det begränsar också hur mycket modellen tillåts luta i höjd/skevled. Kan enkelt kopplas bort via en switch på sändaren. Vid bindning kan SAFE helt väljas bort om man önskar. Det är dock ett suveränt system även för oss med mycket flygerfarenhet. Mer avkopplande flygning speciellt vid start och landning. Det finns även ett SAFE Plus system i vissa modeller. Det är en GPS-assisterad flyghjälp med b.la autolandning, virtuel fence etc.På modellernas produktsida finns länkar till passande tillbehör, uppgraderingar etc. Även manualen kan laddas ner på många av dem för att se mer detaljer. Vi jobbar just nu hårt med att få på plats mer detaljer och tillbehörslänkar. Har du frågor om en specifik modell är du ytterst välkommen att kontakta oss!